IPC Kredietpaspoort

Kick Off Kredietpaspoort op de Euromast

Op 21 mei 2012 vond op grote hoogte de Kick Off plaats van het IPC project Kredietpaspoort, waarvan Stichting Zelforganisatie penvoerder is. 16 ondernemers gaan – samen met een keur aan belangstellende kennisinstellingen, banken en bedrijven - de komende twee jaar bouwen aan Kredietpaspoort.

De eerste bijeenkomst bood een nadere kennismaking voor de ondernemers en Stichting Zelforganisatie en concrete informatie over de IPC regeling. Jan Wietsma van MKB Kredietcoach vertelde hoe het idee van het Kredietpaspoort is ontstaan en hoe hij via Stichting Zelforganisatie in contact kwam met Korstiaan Zandvliet van Symbid. Aansluitend vond de eerste uitwisseling plaats binnen de clusters kennis en ontwikkeling.

Met steun van Agentschap NL worden de komende maanden de eerste stappen gezet richting de ontwikkeling van het Kredietpaspoort. Deze omvatten onderzoek naar de criteria, waaraan het Kredietpaspoort moet voldoen, en naar modellen die voorspellingen kunnen doen ten aanzien van het ondernemerschap. Vervolgens wordt dit getoetst bij een testgroep ondernemers.

Via deze pagina houden wij u op de hoogte van de voortgang van het Kredietpaspoort. Vragen? Mail naar loes@z11org.nl.

Innoveren met MKB'ers

Voor de derde maal heeft Stichting Zelforganisatie subsidie gekregen om via zelforganisatie innovatie in het midden- en kleinbedrijf (MKB) te bevorderen. Dit keer gaat het om de ontwikkeling van een Kredietpaspoort door MKB'ers, banken, overheids- en kennisinstellingen. Het Kredietpaspoort is nodig omdat veel MKB'ers moeite hebben met het vinden en krijgen van het juiste krediet.

Aan de ene kant verstrekken banken sinds de kredietcrisis minder snel krediet aan ondernemers. Aan de andere kant neemt het aantal financieringsmogelijkheden via crowdfunding platforms, andere ondernemers en informal investors toe. Daarvoor is een geobjectiveerde standaard van ondernemerschap nodig. Het Kredietpaspoort kan zo'n standaard worden en kan ondernemers helpen om meer grip te krijgen op hun eigen kredietverstrekking en ondernemerschap.

Meer informatie?

Hier vindt u het persbericht. Meer informatie over de IPC-regeling vindt u hier. Heeft u vragen over de IPC Kredietpaspoort? Neem dan contact met ons op.

Agenda

1-3 juli 2015

Third Hague Peace Conference
» Meer informatie


Partner worden?

Word lid van het platform rondom zelforganisatie

Geniet als partner van Stichting Zelforganisatie van alle voordelen.
» Meer informatie